РІЗОТТО по-імператорський з грибами шиітаке
РІЗОТТО по-імператорський з грибами шиітаке
РІЗОТТО по-імператорський з грибами шиітаке

РІЗОТТО по-імператорський з грибами шиітаке

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Рис арборіо - 300 г
  • Шиітаке - 200 г
  • Масло сливочное - 130 г
  • Соняшникова олія Lagrima del Sol SHIITAKE- 1 ст л
  • Біле сухе вино - 200 мл
  • Курячий бульйон - 1,2 л
  • Сир - 100 г + 50 г
  • Зелена цибуля - 1 шт пухнаста
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль морська - за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Бальзамічний крем – за смаком
 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  • Підготувати всі інгредієнти, цибулю дрібно нашаткувати. Сухі гриби промити і замочити в окропі на 15-20 хвилин, потім нарізати. Рис промивати не потрібно.
  • Розігріваємо в сотейнику вершкове масло і соняшникову олію та обсмажуємо цибулю і часник. Цибуля не повинна підсмажитися до скориночки, лишень стати м'якою.
  • Прибираємо з олії обсмажений часник, він більше не знадобиться. Висипаємо відразу весь рис і, помішуючи, готуємо близько 1 хвилини. Рис повинен просочитися олією.
  • Вливаємо в рис вино, продовжуємо безперервно помішувати. Чекаємо, поки рис повністю вбере вино.
  • Додаємо гарячий бульйон порціями. Вливаємо два ополоника бульйону і перемішуємо, поки він не вбереться, так повторюємо, поки бульйону не залишиться половина. Додаємо до рису гриби і продовжуємо додавати бульйон і перемішувати.
  • Як тільки бульйон закінчиться, додаємо 100 г сиру, солимо і перчимо, все швидко перемішуємо.
  • Посипаємо сиром, що залишився і подаємо до столу. За бажанням можна додати зелені.


 

Поделиться

Другие рецепты