ТОПІНАД ЗІ СМАКОМ СПОГАДІВ
ТОПІНАД ЗІ СМАКОМ СПОГАДІВ
ТОПІНАД ЗІ СМАКОМ СПОГАДІВ

ТОПІНАД ЗІ СМАКОМ СПОГАДІВ

Для справжнього смаку Провансу цей класичний рецепт тапенаду, є найпростішим і універсальним блюдом. Його приготування займає всього п'ять хвилин.

 

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Чорні оливки - 400 г
  • Часник - 2 зубчики
  • Філе анчоусів - 70 г
  • Каперси - 100 г
  • Олія соняшникова Lagrima del Sol BLACK OLIVE - 100 мл
  • Щойно змелений чорний перець

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  • Крок 1. Відкиньте каперси і чорні оливки на сито, обсушіть. Очистіть і роздавіть часник.

    Крок 2. Виміть з чорних оливок кісточки, злегка роздавлюючи обсушені від розсолу плоскою стороною леза важкого ножа. Після того як чорна оливка тріскається, кісточку легко витягти пальцями.

    Крок 3. Складіть анчоуси, часник, каперси і чорні оливки в кухонний комбайн та подрібніть до однорідної пасти. Можете зробити це по-старому, використовуючи ступку і товкач.

    Крок 4. Тепер поступово додайте масло Lagrima del Sol BLACK OLIVE, продовжуючи розмішувати, щоб вся маса придбала консистенцію крему. Додайте перцю за смаком.

    Крок 5. Перекладіть тапенад в мисочку, накрийте плівкою і поставте в холодильник на 1 годинку. Страва подається холодною.

РЕКОМЕНДАЦІЇ

Тапенад зберігають в холодильнику до двох тижнів. Подавати страву можна як зі свіжим хлібом, так і з тостами або крекерами, або зі свіжими хрусткими овочами, або навіть з картоплею. А запивати - рожевим провансальським вином. Щоб надати тапенаду додаткову свіжу нотку, можна додати трохи листочків базиліка. А якщо вже ваша фантазія зовсім розгулялася, киньте ще парочку м'яких, висушених на сонці помідорів. Особливо красиво вийде, якщо ви зробите два варіанти тапенаду: з оливок і з маслин - і подасте разом.

 

Поделиться

Другие рецепты